JAPONYA’NIN İSTANBUL BAŞKONSOLOSU HİSAO NİSHİMAKİ’Yİ ODAMIZDA AĞIRLADIK

27 Ocak 2020

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki’ 23 Ocak 2020 Perşembe günü Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet SELVİ’yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette SELVİ, Gönen’in Termal Turizm’de zengin mineralli kaplıca suyuna sahip olduğu ve Gönen Kaplıcalarının dünyaca ünlü olduğunu bu sebeple Çanakakle’ye ziyarete gelen turistlerin Gönen’i tercih edebileceğini,  Gönen’in Tarım ve Hayvancılık sektöründe Türkiye’yi doyuran bir ilçe olduğu, Gönen Eti’nin ve Gönen Baldo pirincin tüketiciler tarafından tüm Türkiye’de tercih edildiğini, Gönen kadınlarının el emeği ile yapılan İğne Oyasının meşhur olduğunu ve Gönen’de 2 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunmasının yatırımcılar tarafından da ilgi çektiğini ve Japon yatırımcıların da OSB’ye yatırım yapabileceklerini belirtti.

İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki, Gönen’de bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine katkı yapmak arzusu içinde olduğunu ifade etti.

Başkan SELVİ, gerçekleşen ziyaretin ikili ilişkilerin gelişmesi için iyi bir başlangıç olduğunu ifade ederek, şehrimize yatırım yapmak isteyen Japon işadamlarına her türlü desteğe hazır olduklarını ve Gönen’li işadamları ile Japon işadamlarının katılımları ile ortak bir toplantı yapabileceklerini belirtti.

Görsellere ulaşmak için tıklayınız..!