GÖNEN’DE SGK’LI ÇALIŞAN SAYISI 15 BİNE ÇIKTI

28 Ocak 2020

Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet Selvi Marmara Olay Gazetesine verdiği demeçte, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerine göre, ilçede çalışan sigortalı sayısının 5 yılda 10 binden 15 bine çıktığını söyledi. Selvi, bu artışta ilçeye kazandırılan Organize Sanayi Bölgelerinin önemli katkısının bulunduğunu dile getirdi.

Gönen’de sigortalı çalışan kişi sayısında son 5 yılda yüzde 50 oranında olduğunu kaydeden Selvi, buna karşılık ilçe nüfus oranındaki artışın yüzde 3 seviyelerinde kaldığını dile getirdi. Nüfus artışındaki bu oranın beklenenin altında olduğunu dile getiren Selvi, bunun sebebini ise ilçelerinde çalışan işçi ve yöneticilerin ikametlerini Gönen’e taşımaması olarak gösterdi.  Selvi “İlçemizdeki tarım ve sanayiye dayalı tesislerde çalışan işçi ve yöneticilerin Gönen’de ikamet etmelerini sağlamak ve ilçemiz ekonomisine katkılarını arttırmak için gerekli stratejik eylem planlarını hep birlikte  hazırlamak zorundayız. Bunun için başta yerel yönetim olmak üzere, herkese önemli görevler düşmektedir” dedi.