GÖNEN TİCARET ODASI SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

17 Mart 2020

Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet SELVİ, “Temiz Yarınlar için Gençler Yenilenebilir Enerjide Buluşuyor.” İsimli proje kapsamında Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programına Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin başvurularını başarılı bir şekilde tamamladığını belirtti.

Proje kapsamında Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Yenilenebilir Enerji Teknolojileri atölyesi kurarak; bu atölye sayesinde mesleki eğitimin kalitesinin arttırılması hedefleniyor. Kurulacak atölyelerde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanında eğitim gören öğrencilere Avrupa Standartlarında kaliteli bir eğitim vererek onları nitelikli bir meslek elemanı olarak yetiştirmek amaçlanıyor.

Başkan SELVİ, öncelikle projenin önemine vurgu yaparak, Okulumuzdan nitelikli meslek elemanları olarak mezun olan ilçemiz ve ilimiz gençleri bölge enerji sanayisi sektörünün ihtiyacı olan kalifiyeli işgücü ihtiyacını karşılayarak kolay istihdam edilme imkanı bulabileceklerdir. Böylece nitelik kazanan öğrencilerimiz mezun olduklarında işsizliğin azalmasını, ilimizin sosyal ve ekonomik refahının artmasını sağlayacaklardır. Çalışan yeni nesil gençleri, artan yenilenebilir enerji üretimi ile Gönen ve Balıkesir daha da gelişecektir diyerek Gönen Ticaret Odası olarak projeye her türlü desteği verdiklerini belirtti.