GÖNEN TİCARET ODASI OLARAK "PEYNİR CENNETİ TÜRKİYE" PANELİ'NE KATILDIK

4 Mart 2022
Gönen Ticaret Odası Meclis Başkanı S.Hasip OSMAN , 2.İstanbul Peynir Fuarı konferans ve etkinlik programı çerçevesinde “Peynir Cenneti Türkiye” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Başkan S. Hasip OSMAN, panelde yaptığı konuşmada; Türkiye, 200 çeşidiyle Dünyanın en zengin peynir kültürlerinden birine sahiptir. Gönen’de de birçok peynir çeşidi ön plana çıkmıştır. Yöremizin, en bilinen peyniri ise Kelle Peyniridir. Süt ve Süt ürünlerinin yanında Gönen’in, Dünyaca ünlü şifa kaynağı Gönen Kaplıcaları, Gönenli hanımlarımızın el emeği, göz nuru ve büyük bir sabırla nakış nakış işleyip dokudukları iğne oyaları, Gönen Kuzusu, Gönen Kırmızı Eti, Baldo Pirinci gibi birçok markalaşmış ürünlere sahip olduğu ve Türkiye’yi doyuran ilin Balıkesir olduğunu ifade etti.