GÖNEN TİCARET ODASI OLARAK BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN “YEREL KALKINMADA ODA VE BORSALARIN ROLÜ” KONULU SEMPOZYUMA KATILDIK

22 Kasım 2019

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet SELVİ 21 Kasım 2019 Perşembe günü Trakya Üniversiteler Birliği organizasyonu ve Bandıma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 3.Uluslararası Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü Sempozyumuna katılım sağladı.  

 

Gerçekleşen sempozyuma konuşmacı olarak katılan Başkan Ahmet SELVİ, Gönen Ticaret Odasının Yerel Kalkınmada Rolü hakkında katılımcılara yaptığı konuşmasında; “Gönen, tarım, hayvancılık, turizm ve sanayi başta olmak üzere tüm sektörlerin bir arada bulunduğu bir ilçedir.            Bu nedenle Gönen Ticaret Odası olarak temel hedefimiz, tüm sektörlerimizin bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücünü artırmaktır. Uluslararası rekabet gücümüzü artırmak için: kurumsallaşma, markalaşma, pazarlama ve tanınırlık faaliyetlerimize ağırlık vermekteyiz (örneğin, Teksüt Basketbol, Gönen Alışveriş günleri vs gibi) 17 Eylül Üniversitesinin kurulmasıyla birlikte Üniversite-Sanayi İşbirliği yolunda ciddi mesafeler kat etmek için bazı projeler üzerinde fizibilite çalışmaları yapmaktayız. Bunların yanı sıra Gönen’de termal turizmi uluslararası pazarlara açmak için birçok projeye paydaş olma yolunda ilerliyoruz. (Örneğin Termal Sağlık Merkezi Projesi) Bölgesel insan kaynağını iyileştirme, geliştirme ve böylece sanayi altyapısını güçlendirmek amacıyla Organize Sanayi Bölgesi içinde Teknik MYO kurulması için azami gayret veriyoruz. Gönen Ticaret Odası olarak uzun vadede hedefimiz Gönen’de “Nitelikli Turizm, Nitelikli Sanayi, Nitelikli Tarım ve Nitelikli Hayvancılık” projelerine altyapı hazırlamaktır. Gönen kendine yeter bir ilçedir. Fakat bu yeterliliği çağın gerekleri doğrultusunda ileriye taşımamız gerekmektedir. Gönen’de her yönüyle nitelikli bir endüstri kurmak suretiyle ilçemizin ve bölgemizin istihdam ve işgücü sorunlarını asgariye indirmek hedefiyle hareket ediyoruz. Tüm bunları nasıl yapabiliriz sorusuna doğru bir yanıt bulabilmek maksadıyla Gönen’in SWOT analizini yaptırdık. Yakında sonuçlanan rapor bizim en önemli yol haritamız olacaktır.” dedi.

 

Sempozyum sonunda Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet SELVİ’ye katılımından dolayı plaket takdim edildi.

 

  Görsellere ulaşmak için tıklayınız...!