16 Eylül 2019 tarihinde Gönen Ömer Seyfettin Kültür Merkezinde, Gönen Ticaret Odası, Gönen Kaymakamlığı, Gönen Belediyesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi işbirliği ile, Gönen’in gelecek vizyonunun bilimsel ölçütlere uygun olarak hazırlanabilmesi, Gönen’in Tarım ve Hayvancılığın tartışıldığı “Gönen Vizyon 2023” çalışma grubunun sektörel çalıştayların ikincisi olan Tarım Çalıştayı gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen çalıştaya Balıkesir Milletvekili Ahmet AKIN, Gönen Kaymakamı Arslan YURT, Gönen Belediye Başkanı İbrahim PALAZ, Odamız Meclis Başkanı S.Hasip OSMAN, Odamız yöneticileri ve Gönen’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve üyelerimiz katılım sağladı.
Proje Yürütme Kurulu Üyesi Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet SELVİ’nin yapmış olduğu açılış konuşmasında; 2018 Eylül ayında başlanılan Swot analizinin sonlarına yaklaşıldığını ve yapılan bu çalışmanın sonucunda Gönen’de Tarım ve Hayvancılığın daha yüksek standartlara ulaşması adına Tarım Çalıştayını gerçekleştiriyoruz. Gönen, Türkiye’yi doyuran şehirdir, İlçemizde yetişen birçok ürün marka haline gelmiştir. Gönen’in Tarım ve Hayvancılık sektöründe gelişen teknoloji ile daha da ileriye taşımak, Verimli ve sulanabilir bir ovası olan Gönen’de tarım çeşitlendirilmeli, çeltiğe bağlı tarım bir yandan devam ederken, uzman görüşleri alınarak ve araştırmalar yapılarak Gönen toprağına ve iklim şartlarına uygun tarım ürünlerinin yetiştirilmesine destek verilmelidir. ”dedi.
Gerçekleştirilen çalıştayın 1.gününde Projenin Paydaşlarından Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Gülay Selvi HANİŞOĞLU Proje ve Çalıştay hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra, Gönen İlçe Tarım ve Orman Müdürü V. Yusuf Emiral “Gönen Tarımsal Faaliyetleri Hakkında” Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Ergün Demir “Balıkesir/ Gönen İçin Kırsal Kalkınma Stratejileri“, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünden Dr.Mehmet Emin AKÇAY “Meyve Yetiştiriciliğ”, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç.Dr.Mehmet ÖZGÜR “Gönen İlçesinde Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi”, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr.Halil SÜREK “Çeltik Tarımı ve Çeşit Geliştirilmesinde Son Uygulamalar”, Anadolu Etap’tan Tahir KALYONCU “Meyve yetiştiriciliği”, Beykent Üniversitesinden Mimar İrem DURMAZ “Doğadan Kazanılan Mimari : Permakültür - Ekotarım Çalışması ve Şarköy/Gaziköy Örneği” ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan Candan ŞAHİN “Tarımda Verimliliği Arttıracak Yeni Yöntemler (Toplulaştırma ve Organize Seracılık)”, çalıştayın 2.gününde
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Cemil Tölü “Gönen’de Sürdürülebilir Hayvancılık Sistemleri”, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Emre ALARSLAN “Küçükbaş Hayvan ve Manda Yetiştiriciliğinde Son Gelişmeler”, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Süt Teknolojisi Ana Bilim Dalından Doç.Dr. Nayil DİNKÇİ “Türkiye Süt Sanayi-Gönen”, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar Sulama Bölümünden Doç.Dr.Murat KILIÇ “Su ve Toprak Kaynaklarının Optimum Yönetimi” hakkında birer sunum yaparak katılımcılara sektörle ilgili bilgiler aktarmışlardır.