GÖNEN SİVİL TOPLUM PLATFORMU TARAFINDAN “GÖNEN MARKASI İÇİN TÜM BALIKESİR EL ELE” KONULU GÖNEN BULUŞMASI’NIN 2.CİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

18 Mart 2019

Gönen Sivil Toplum Platformu tarafından Gönen’de bir ilk olan ve birincisi 12 Mart 2019 Salı günü gerçekleştirilen, GSTP üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği, “Gönen Markası için tüm Balıkesir el ele” konulu Gönen Buluşması İstişare Toplantısı, Cumhur İttifakı Balıkesir Büyükşehir ve Gönen Belediye Başkan Adayları ile siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla 16 Mart 2019 Cumartesi günü ikincisi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Belgin Gökçe UYGUR, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Pakize Mutlu AYDEMİR, Balıkesir Ak Parti Eski Miletvekilleri ve Cumhur İttifakı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel YILMAZ, Cumhur İttifakı CHP Gönen Belediye Başkan Adayı Erdinç ODABAŞI, her iki partinin İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyesi Adayları ile Gönen Sivil Toplum Platformu üyesi Meslek odalarının meclis üyeleri katılım sağladı.

Gönen Ticaret Odası Başkanı Ahmet SELVİ, Gönen Sivil Toplum Platformu adına yapmış olduğu açılış konuşmasında, hiçbir zaman amaçlarının siyaset yapmak olmadığının altını çizerek, birlik ve beraberlik içinde Gönen’i nasıl yukarı taşıyabileceğimizin, ekonomimizi nasıl daha güçlü hale getirebileceğimizin, İlçemizi sosyal, kültürel yönden nasıl daha yaşanabilir bir kent yapabileceğimizin, Gönen markasının tüm ülkeye ve dünyaya tanıtmanın gayreti içindeyiz. Bu sebeple; Tarım alanında verimli topraklara sahip Gönen’de iklim şartlarına uygun tarım ürünlerinin yetiştirilmesine destek verilmeli, Gönen Etinin Türkiye’de birinci sırada olması sebebiyle modern büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine önem verilmeli, Termal turizmin gelişmesi ve buna bağlı olarak ta yatak kapasitesinin 750 yataktan, 7500 yatağa çıkması için gerekli çalışmaların yapılması, Bölgemizde 2 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunması sebebiyle bu fabrikalara ihtiyaç duyulan alanlarla ilgili ara elman sıkıntısın çözüme kavuşturacak teknik liselerin ve nitelikli liselerin kurulmasının gerektiğini, Balıkesir’in incisi olan Edremit ve Ayvalık ilçelerine İstanbul’dan feribotla gelen ve bölgemizden bu hatta gidecek olan misafirlerimizin Gönen-Balya-Yenice hattını kullanarak bu şehirlere ulaşması hem bölgemize bir hareketlilik sağlayacak, hem de daha az km. yaparak tasarruf sağlanmış olacağından Gönen-Balya yolu hattının bir an önce aktif hale gelmesine ihtiyaç vardır dedi.

Toplantının devamında Gönen Sivil Toplum Platformu üyelerinin belirlediği Gönen’e yapılması geren projelerin ve isteklerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirilmiştir.

Daha sonra Cumhur İttifakı Balıkesir Büyükşehir ve Gönen Belediye Başkan adayları, Balıkesir ve Gönen için yapacakları projeleri hakkında GSTP üyelerini bilgilendirmişlerdir.